INTRESSEFÖRENINGEN

SÅ STARTADE VI.

Drakarna är en politiskt och religiöst obunden intresseförening. Den bildades som en följd av en studiecirkel vi genomförde i bygden 1988 i samband med kampanjen "Landsbygd 90". Vi kände att det fanns mycket kvar att göra i och för vår bygd. Framför allt hade vi upptäckt hur trevligt vi hade det tillsammans. Föreningen har alltså funnits sen dess och räknar för närvarande ett 70-tal familjer i området som medlemmar.
  Varför Drakarna??? När vi skulle bilda föreningen funderade  vi länge på vad den skulle heta. Vi var eniga om att det skulle  vara enkelt, gärna lite klurigt och framför allt omöjligt att  glömma! Det skulle vara ett "varumärke" som det gick att skapa  en profil kring. Dessutom lät det så präktigt med enbart byanamnet och sedan hembygdsförening eller intresseförening.
Någon berättade att folket i Hjåggsjöbygden (kanske framför allt männen) i gamla tider kallats "Drakar" i folkmun. Så föddes Drakarna.
  Vi skapade en Drake som var lite klurig, lagom listig men mycket snäll! För att skapa profil syddes den upp som mjukisdjur av kvinnor i bygden. Draken trycktes också upp på handdukar, badlakan, T-tröjor, sweatshirtes och kepsar m.m. Vår kära drake kommer säkert att dyka upp igen.


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.07 | 15:17

Ett stort tack till Hjåggsjödrakarna för uppvaktningen och de fina blommorna som jag erhöll med anledning av min 70-årsdag.
Vänliga hälsningar / Nisse.

...
18.11 | 20:39

Vilken superfin, jättetrevlig hemsida.

...
17.08 | 12:11

Pågår det nån slags utredning om mobiltäckning i Vännäs???

...
19.02 | 14:48

Jätte bra Erika!

...
Du gillar den här sidan